Всеукраїнська мережа фахівців і практиків
з регіонального та місцевого розвитку

Послуги в регіонах

Вибір редакції

Як пройти відбір та стати учасником мережі РЕГІОНЕТ

Читати повністю

Короткі рекомендації про те, як взяти участь у відборі до РЕГІОНЕТ і стати учасником мережі

Матеріали базового навчання - відтепер у вільному доступі!

Читати повністю

Матеріали базового навчання для кандидатів на участь у РЕГІОНЕТ викладено на порталі мережі у вільному доступі

Відеозаписи заходів РЕГІОНЕТ та партнерів мережі

Читати повністю

Відеозаписи, зроблені мережею РЕГІОНЕТ: власні заходи та заходи партнерів мережі

Партнери

 
 
  • УАРОР

    Українська асоціація районних та обласних рад

  • АМУ

    Асоціація міст України

  • ВАССР

    Всеукраїнська асоціація сільських та селищних рад

  • Мінрегіон

    Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства

  • komsamovr

    Секретаріат Комітету з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування Верховної Ради України

  • www.narda.org.ua

    Асоціація агенцій регіонального розвитку України

  • www.coe.kiev.ua

    Офіс Ради Європи в Україні

  • DESPRO

    Швейцарсько-український проект «Підтримка децентралізації в Україні» DESPRO

  • ІГС

    Інститут громадянського суспільства

  • АММУ

    Асоціація малих міст України

  • НАДУ

    Національна академія державного управління при Президентові України

  • Відродження

    Програмна ініціатива «Демократична практика» Міжнародного фонду «Відродження»

  • УНЦПД

    Український незалежний центр політичних досліджень

  • ЦППР

    Центр політико-правових реформ

  • Мережа центрів

    Громадська спілка "Мережа Центрів правової інформації та консультацій"

  • НАСДСУ

    Національна асоціація сільськогосподарських дорадчих служб України

  • Ресурсний центр

    Центр управління знаннями «Ресурсний центр зі сталого місцевого розвитку»

Четверта Зустріч РЕГІОНЕТ. Звіт

Четверта Зустріч РЕГІОНЕТ: відверта дискусія про місце і роль мережі у суспільних процесах

На початку березня у Києві відбулося чергове загальне зібрання учасників мережі – Четверта Зустріч РЕГІОНЕТ. Програма Зустрічі була сфокусована насамперед на обговоренні місця і ролі мережі РЕГІОНЕТ у процесах децентралізації та у впровадженні ключових суспільних реформ.

До участі у Зустрічі було запрошено всіх учасників РЕГІОНЕТ та інституційних партнерів мережі.

На Зустріч прибули понад 60 учасників мережі та представники восьми інституційних партнерів РЕГІОНЕТ, зокрема усіх всеукраїнських асоціацій органів місцевого самоврядування – Української асоціації районних та обласних рад, Всеукраїнської асоціації сільських та селищних рад та Асоціації міст України, а також Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України, Секретаріату Комітету з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування Верховної Ради України, Асоціації малих міст України, Національної академії державного управління при Президентові України, Інституту громадянського суспільства.

Спікерами пленарної частини Зустрічі стали провідні національні експерти Анатолій ТКАЧУК та Юрій ГАНУЩАК, які поінформували учасників заходу про поточний стан та найближчі перспективи впровадження ключових суспільних реформ. Онлайн-участь у пленарному засіданні взяв Президент Української асоціації районних та обласних рад Сергій ЧЕРНОВ, який у своєму виступі підкреслив гостру потребу місцевого самоврядування у якісному фаховому супроводі, насамперед щодо підготовки та реалізації проектів регіонального та місцевого розвитку.

Брак фахового потенціалу наразі відчувається повсюдно, і ця проблема є чи не найсерйознішою перепоною на шляху впровадження суспільних реформ. Мережа РЕГІОНЕТ є одним з інструментів, що працюють на розвиток цього потенціалу – через об’єднання, промоцію та професійний розвиток носіїв успішного досвіду розвитку територій та громад. Відтак, РЕГІОНЕТ має всі підстави для того, щоби стати однією з важливих складових нової системи фахових спроможностей, яка наразі формується в Україні і яка покликана забезпечити нові, значно вищі суспільні потреби.

Основна частина Зустрічі була присвячена відвертим і предметним дискусіям щодо місця і ролі мережі у суспільних процесах. Учасниками Зустрічі колективно було здійснено SWOT-аналіз мережі РЕГІОНЕТ, а також зроблено спробу визначити напрямки (тематики), на яких мережі варто сфокусувати увагу на найближчу перспективу. Модерацію колективної роботи здійснювали учасники мережі Олександр ВОЛОШИНСЬКИЙ та Леонід ЖОВТИЛО.

Відбулися також тематичні дискусії, модерацію яких здійснювали ті учасники мережі, що їх ініціювали: «Критерії оцінки ефективності стратегій регіонального розвитку і планів їх реалізації» (модератор – Василь КАШЕВСЬКИЙ), «Модельні (типові) проекти регіонального розвитку» (модератори – Олександр ДУДКА та Світлана КРОПЕЛЬНИЦЬКА).

У Зустрічі також взяли представники компанії Worksection, яка надала для мережі РЕГІОНЕТ можливість безоплатного користування сучасною системою управління проектами. Компанія є українським розробником програмного забезпечення, який таким чином підтримує суспільно важливі проекти та організації. Представники компанії презентували згадану систему та відповіли на запитання учасників мережі. Зі свого боку, представники мережі висловили вдячність компанії Worksection за підтримку.

Напрацювання, зроблені в рамках Четвертої Зустрічі, після її завершення було викладено для загального обговорення та узагальнення за участю всіх учасників мережі. На цій підставі буде колективно актуалізовано позиціювання РЕГІОНЕТ та сформовано плани дій мережі на найближчий період.

Повний відеозапис Четвертої Зустрічі можна переглянути на сторінці події на порталі мережі РЕГІОНЕТ, або ж безпосередньо на YouTube-каналі мережі